2011-10-19 15:10:44• hírek • Póti Orsolya

Román-magyar bizottsági találkozó a katasztrófavédelemnél

A két ország szakhatóságának vezetői a tanácskozás után megerősítették a román-magyar katasztrófavédelmi együttműködési megállapodást.
A két ország szakhatóságának vezetői a tanácskozás után megerősítették a román-magyar katasztrófavédelmi együttműködési megállapodást.

A Magyarország és Románia közötti, katasztrófák esetén történő együttműködés értelmében október 19-án összeült a Magyar-Román Katasztrófavédelmi Állandó Vegyes Bizottság a Szatmár megyei „Somes" Katasztrófavédelmi Felügyelőség székhelyén.

A találkozó során a bizottság tagjai áttekintették és értékelték az eltelt időszakban végzett közös munkát, valamint felvázolták és jóváhagyták a 2012-es évi együttműködési munkatervet. A két ország szakhatóságának vezetői a tanácskozás után megerősítették a román-magyar katasztrófavédelmi együttműködési megállapodást.

Marcel Lucaciu a Román Katasztrófavédelmi Felügyelőség vezetője kitűnőnek nevezte a magyar és a román katasztrófavédők határ menti térségben folyó együttműködését, kiemelve az árvízi védekezésben nyújtott kölcsönös segítséget. Lucaciu elmondta, a találkozó során közös vészhelyzeti terveket dolgoztak ki, és remélik, hogy ezeket a terveket mihamarabb gyakorlatba is átültetik.

Dr. Bakondi György altábornagy katasztrófavédelmi kormánybiztos, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója, a dokumentum aláírása után elmondta, hogy a katasztrófavédelmi feladatok ellátása, szakmai konferenciák, közös gyakorlatok tovább erősítik az együttműködést. Dr. Bakondi szerint az elmúlt év bővelkedett a közös feladatokban, és reméli, hogy a továbbiakban még több közös gyakorlatot, közös pályázatot tudnak megszervezni.

A találkozón jelen voltak a Szatmár, Bihar, Arad és Temes megyék, valamint Szabolcs-Szatmár-Berge, Hajdú-Bihar és Békés megyék katasztrófavédelmi felügyelőségének vezetői, akik mind a bizottság tagját képezik.

.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: